Povestea transferului lui Ionuț Gurău la U Craiova 1948. „Semnase cu noi, dar am fost om de cuvânt și nu am mai înregistrat contractul!”

sursa: www.prosport.ro

Ilie Lemnaru, managerul formației Unirea Slobozia, este convins că Ionuț Gurău va ajunge unul dintre ceri mai buni portari din Superliga.

Eugen Anghel este omul care l-a adus pe Ionuț Gurău la FCU Craiova

Adrian Mititelu a declarat zilele trecute că Ionuț Gurău a ajuns în Bănie liber de contract, iar Eugen Anghel, fostul antrenor al goalkeeperilor de la FCU, este cel care a contribuit decisiv la aducerea portarului în vârstă de 23 de ani la U Craiova 1948.

ProSport a aflat că tânărul portar al alb-albaștrilor are o poveste foarte interesantă, iar managerul formației Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru ne-a vorbit despre trecerea lui Gurău în Bănie.

Oficialul celor de la Slobozia ne-a mărturisit că se bucură de ascensiunea lui Gurău, deși clubul său nu s-a mai ales cu niciun ban de pe urma acestui transfer.

Vitor Ferreira Mosac Rivaldo, Duarte Andre Lourenco si Ion Cristian Gurau in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 3 decembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„Gurău semnase prelungirea contractului cu noi, dar îi promisesem un lucru!”

Ilie Lemnaru, managerul lui Unirea Slobozia a vorbit pentru ProSport despre trecerea lui Ionuț Gurău la U Craiova 1948.

„Asta este viața, iar acum nu mai contează că noi nu ne-am ales cu niciun ban de pe urma trecerii lui Gurău la FCU. Eu sunt un om de cuvânt și mi-am respectat înțelegerea pe care am avut-o cu acest portar. Eu discutasem cu el și ne înțelesesem că, dacă el își găsește un club în străinătate sau de Liga 1, atunci el va pleca de la noi. El ajunsese la final de contract.

Iar Gurău ne promisese că dacă nu își va găsi nicio variantă dintre cele pe care eu vi le-am spus, atunci va semna prelungirea contractului cu noi. Ne-a spus clar că el în Liga 2 va juca doar la Slobozia, nicăieri în altă parte. El ajunsese la final de contract cu Unirea Slobozia. Îi găsisem și un impresar, după ce eu l-am recomandat celor de la firma de impresariat a lui Leonid Istrati. Ei bine, Gurău nu își găsise nimic în perioada în care își căutase o altă echipă, iar în cele din urmă a semnat cu noi prelungirea contractului. Lucrul ăsta cred că l-a făcut undeva într-o zi de joi, iar pe weekend mi-a spus că i-a venit în cele din urmă pe adresa lui o ofertă de transfer de la FC U Craiova. El își dorea enorm să ajungă în prima ligă.

Eugen Anghel era atunci antrenorul cu portarii lui FCU. Îl știa pe Gurău de la loturile naționale și a fost omul pentru care Gurău a ales să plece la echipa domnului Mititelu, deși a știut clar de la început că nu pleacă acolo ca portarul lor numărul 1. Vă dați sema că eu a trebuit să respect înțelegerea verbală pe care am avut-o cu Gurău, deși aveam semnat prelungirea contractului cu el, dar nu am mai înregistrat pe nicăieri acel contract semnat cu noi. L-am înțeles pe Gurău că transferul la FCU, echipă de prima ligă, e șansa vieții lui și mă bucur că astfel am contribuit și noi la ceea ce este Gurău acum. Discutasem clar cu Gurău și i-am spus că nu ne vom opune dacă el își găsește o echipă de Liga 1 sau în străinătate”, și-a început discursul Lemnaru.

„Nu am văzut în viața mea un om atât de luptător ca Gurău!”

În continuare, managerul formației Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru ne-a vorbit despre Ionuț Gurău și a făcut o comparație a portarului de 23 de ani cu Robert Popa „Am fost acum câteva zile să îl revăd pe Gurău la un meci al lor, pe Oblemenco. Fusesem la o întâlnire organizată de FRF și am trecut și pe la Craiova. Mă bucur enorm că Gurău a ajuns titular la FCU, iar eu vă spun că visul lui cel mare este să ajungă și la echipa națională de seniori a României. Și vreau să vă fac și o comparație, deși nu este treaba mea. Am văzut și am citit și eu despre problemele Craiovei cu Robert Popa, cel care plecase de la echipă că nu mai accepta statutul de rezervă.

Dar de Gurău ce să mai spunem? Acest băiat este un adevărat luptător și nu a cedat niciodată. Pe unde a fost el s-a luptat pentru titularizare. A strâns din dinți și a intrat în poartă atunci când a meritat. Însă, vreau să știți că a avut avut promovări consecutive cu Farul și Buzău din Liga 3 în Liga 2, iar cei de acolo nu l-au oprit în lot și au renunațat la el fără nicio ezitare. A venit la noi, am promovat din Liga 3 în Liga 2, iar noi l-am oprit. A luptat pentru titularizare și la noi. Să nu credeți că i-a fost ușor la Slobozia și a fost doar titular.

Iar la Craiova el s-a dus știind clar că nu se duce în Bănie ca portarul lor numărul 1. Cineva îmi spunea că acolo o să fie portarul lor numărul trei, dar eu știam clar ce poate Gurău și eram convins că el are nevoie doar de o șansă și eram sigur că o să ajungă portarul lor numărul 1. Asta înseamnă să fii un adevărat luptător, iar eu îi doresc tot binele din lume lui Ionuț Gurău și mă aștept ca într-o zi să ajungă și la echipa națională de seniori. Gurău merită acest lucru.”

FCU Craiova chiar are o nouă mare rivală » Atac dezlănțuit: „Ţipa până şi retina! Chiar trebuie VAR pentru o banală problemă oftalmologică? Cum naiba să nu te iei de ei?”

sursa: www.gsp.ro

Marcel Pușcaș, directorul general al celor de la FCU Craiova, crede că Sepsi este avantajată clar în lupta pentru play-off. 

Sepsi a câștigat la „masa verde”, în primă instanță, meciul cu FCU Craiova, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene. Cele două formații se află în luptă direct pentru ultimul loc de play-off, iar Marcel Pușcaș acuză că formația din Covasna peste ajutată.

FCU Craiova acuză o fază din meciul lui Sepsi 

Pușcaș acuză o greșeală de arbitraj la golul de 1-0 al meciului Sepsi – Hermannstadt, încheiat cu victoria trupei lui Bergodi, scor 2-1.

În minutul 27, Antoche a încercat să evite un corner, dar i-a pus mingea pe tavă lui Ștefănescu, în interiorul careului sibian. 

FCU Craiova chiar are o nouă mare rivală » Atac dezlănțuit: „Ţipa până şi retina! Chiar trebuie VAR pentru o banală problemă oftalmologică? Cum naiba să nu te iei de ei?”

Momentul în care Pușcaș e de părere că mingea a părăsit terenul / FOTO: Orange Sport 1

Asistenul Bogdan Gheorghe și „centralul” Horia Mladinovici au considerat că mingea nu a părăsit sufrafața de joc. Nici din camera VAR, acolo unde s-au aflat Sorin Costreie și Marius Marchidanu, nu a venit altă decizie.

Marcel Pușcaș, mesaj virulent împotriva lui Sepsi 

„DE LA BUCOVĂȚ SE VEDE OUT, LA 10 M DE ARBITRU, BA.

Se întâmplă în România! Unde? La Sf Gheorghe. În favoarea cui? A lui Sepsi. 

Ni se spune să nu ne mai legăm de arbitri. Cum naiba sa nu te iei de ei când mingea, la primul gol al lui SEPSI, a revenit în teren după ce ieșise în out cu un metru. Țipa până și retina.

Dacă piciorul drept al jucătorului era pe linie, cel stâng unde putea fi decât în afara ei. Chiar trebuie VAR pentru o banală problemă oftalmologică?

A rezultat gol pentru Sepsi. În loc de a câștiga 1 punct în meci, cum era corect, s-au trezit cu toate cele trei. Așa, în “conspiraționismul” nostru, ne putem gândi că Sepsi este ajutată și la masa verde și de către arbitri să ajungă în playoff? Doar întreb, nu dau cu parul.

Se poate să obții 5 puncte nemeritate? Uite așa se poate decide lupta pentru playoff. Meritocrația, unde e meritocrația mult clamată de FRF? Ce-o să ne spună Vassaras? Mai dă comunicate că-l criticăm toți? 

Vai de capul nostru! Cu ce-om fi greșit?”, a scris Marcel Pușcaș pe contul personal de facebook. 

Ceartă în direct la tv între Adrian Mititelu și Vali Moraru: „Habar n-aveți de regulamente și vorbiți” / „E ultima dată când interveniți la mine în emisiune”

sursa: www.fanatik.ro

Adrian Mititelu și Vali Moraru s-au certat în direct la TV, după ce patronul oltenilor a intervenit în emisiune, pentru a-l contra pe moderator.

Cearta in direct la tv intre Adrian Mititelu si Vali Moraru Habar naveti de regulamente si vorbiti  E ultima data cand interveniti la mine in emisiune

Ceartă în direct la TV între Adrian Mititelu și Vali Moraru. Sursă foto: fanatik.ro

Patronul oltenilor consideră că întreruperea meciului de către arbitrul Andrei Chivulete nu a fost regulamentară, pentru că nu a chemat căpitanii celor două echipe la marginea terenului și spune că regulamentul nu precizează nicăieri că meciul trebuie suspendat din cauza scandărilor xenofobe.

Ceartă în direct la TV între Adrian Mititelu și Vali Moraru

Adrian Mititelu și Vali Moraru, moderatorul emisiunii „DigiSport Special”, s-au certat în direct la TV, după ce patronul lui FC U Craiova a intervenit pentru a explica motivul pentru care este sigur că partida cu Sepsi va fi rejucată:

„Regulamentul ăsta din România, în care funcționăm spune clar că arbitrul poate întrerupe meciul doar dacă sunt scandări rasiste și în plus, trebuiau chemați căpitanii celor două echipe pentru a fi întrebați dacă pot să continue meciul. E una rasismul, alta e xenofobia.

Nu vă mint cu nimic, să știți că nici eu nu știam informația asta de la început, și am informații federale, așa că noi vom rejuca acest meci. Deci nu există regulament în Europa prin care să întrerupi un meci din cauza scandărilor xenofobe. La UEFA nu există nici măcar la scandări rasiste. 

Suporterii de la Lyon aruncă în cap cu o sticlă lui Dimitri Payet și au fost și scandări rasiste, iar cei din Franța au decis rejucarea meciului fără suporteri în tribune. Suntem noi de râsul lumii. Probabil arbitrul Chivulete a fost indus în eroare pentru că a fost probabil prost informat”.

„E ultima dată când interveniți la mine în emisiune!”

Adrian Mititelu a continuat și i-a adresat o întrebare lui Vali Moraru, care l-a enervat pe acesta, în care îl suspecta că se bucură pentru că Sepsi a câștigat meciul la „masa verde”: „Dar văd că dumneavoastră vă cam bucurați că a câștigat Sepsi cu 3-0?

Vali Moraru – Da, mă suspectați demult de treaba asta!

Adrian Mititelu – Nu, dar chiar vă întreb, că vreau să știu.

Vali Moraru – Eu vreau doar să se aplice regulamentul.

Adrian Mititelu – Păi regulamentul asta spune, doar în cazul scandărilor rasiste. Chiar vreți să câștige o echipă meciul doar pentru că s-a scandat „Afară, afară cu ungurii din țară”?

Vali Moraru – Să zicem că sunt rău intenționat. Eu nu mă pricep, domnul Mititelu, dar vine o comisie și spune că se dă 3-0.

Adrian Mititelu – Da, până la recurs. Dacă prin regulament spune că doar pentru scandări rasiste. Nu e o decizie definitivă.

Vali Moraru – După logica dumneavoastră, pică scandările la adresa țiganilor la meciurile Rapidului? Pică atunci pe logica dumneavoastră

Adrian Mititelu – Trebuie să fie un motiv bine întemeiat ca să se întrerupă meciul, trebuie să nu poată jucătorul să se concentreze.

Vali Moraru – Nu cred că asta e logica, domnule Mititelu!

Adrian Mititelu – Ba asta e logica. Dumneavoastră faceți afirmații fără să știți regulamentul, ceea ce mi se pare sfidător.

Vali Moraru – Așa și ce afirmații am făcut?

Adrian Mititelu – Că nu e bun regulamentul? Dar regulamentul spune clar ceva.

Vali Moraru – Așa… și comisia asta de ce a dat 3-0 pentru Sepsi? E în cârdășie cu mine comisia?

Adrian Mititelu – N-am spus asta. Domnule, Moraru, credeți-mă că am băgat zeci de milioane în fotbal, am pierdut mult de tot și am dat numai peste abuzuri. Dumneavoastră faceți pe filosoful la televizor, dar sunteți în mare eroare și comiteți niște păcate mari.

Vali Moraru – Bun, care e eroarea mea? Că spun să se respecte regulamentul?

Adrian Mititelu – Că spuneți să se respecte regulamentul, dar nu știți de el. E sfidător! Nu mai vorbiți aiurea în tramvai, habar n-aveți de regulamente și vorbiți despre ele.

Vali Moraru – Domnule, Mititelu, vă promit că e ultima oară când mai interveniți la emisiunea mea! Noapte bună! Era momentul…