FCU Craiova – Petrolul: festival de erori pe „Oblemenco” » A marcat fără să știe, ca Pițurcă acum 34 de ani + Ratări cum rar se pot vedea

sursa: www.gsp.ro

FCU Craiova s-a impus în fața Petrolului, scor 2-0, la ultima reprezentație din 2023. În fața unui stadion aproape gol, oltenii au fost superiori într-un final de meci halucinant, cu scene comice la ambele porțiCUPRINS

Doar ambianța a dat impresia de meci-școală, în Bănie s-a jucat tare și pe contre încă din start. Ploieștenii au trecut primii la creație. Musi i-a scos la tablă de la primele acțiuni pe fundașii Craiovei, însă piciorul întins de Lacroix a menținut tabela intactă (‘5). N-a durat mult până să vină și replica oltenească. 

„Vrăjitorul” Sidibe i-a așezat perfect balonul lui Blidar, dar puștiul născut la Budapesta l-a făcut mare pe Zima, reluând pe centru din poziție ideală (‘9). Zece minute cu potențial, ritm mult peste estimările inițiale. Ce a urmat?

Repriză pe cinste în Bănie, Musi și Gurău au avut meciul lor

Chițu nu mai găsește drumul spre poartă ca acum câteva luni, dar e indispensabil acestei versiuni a lui FCU. Sprintează, se infiltrează, iese la combinații și se pune în slujba echipei, cum a făcut-o și în minutul 13, când l-a servit pe Padula. Elvețianul trecut cândva și pe la Basel irosește însă „glonțul” dintr-o poziție din care putea face mai multe.

Narațiunea se mută apoi spre poarta lui Gurău, cu „zvârluga” Musi în rol principal. 

Puștiul împrumutat de la FCSB le-a dat din nou bătăi de cap adversarilor direcți. Mai întâi printr-un șut fără intensitate (’23), apoi, câteva zeci de secunde mai târziu, la un carambol în toată regula consumat în careul gazdelor, anulat oricum de o semnalizare de la margine. 

Musi și Gurău au luat meciul pe persoană fizică, și-au continuat duelul în minutul 34, la o fază cu accente comice.

Petrolul a irosit mult prea ușor cea mai mare ocazie a reprizei

Compagnucci s-a împiedicat lamentabil, i-a pus mingea pe tavă lui Grozav, dar „șeptarul” Petrolului s-a bâlbâit și el, i-a pasat abia din a doua încercare lui Musi. Adolescentul prahovenilor a finalizat previzibil, iar Gurău a evitat golul și a bifat și un plonjon numai bun pentru fotografi. 

FCU Craiova - Petrolul: festival de erori pe „Oblemenco” » A marcat fără să știe, ca Pițurcă acum 34 de ani + Ratări cum rar se pot vedea

Ratarea imensă a lui Musi

Între timp, juveții mai punctaseră prin șutul de la distanță al lui Radu Negru, dar și la nivel vocal, Sidibe cerând un penalty la duelul neconcludent cu Garutti.

Repriza cu fundiță de pe „Oblemenco” s-a încheiat printr-un contraatac periculos al băieților lui Giovanni Costantino, încetinit prea mult de Sidibe. Fără gol pe tabelă, dar 45 de minute îmbucurătoare, peste media campionatului.

Blănuță, ce ratare!

„Lupii” ies ceva mai articulați de la cabine și sunt periculoși în două rânduri, la șuturile năprasnice expediate de la distanță de Țicu, respectiv Jair. Gurău scapă de fiecare dată, Giovanni Costantino simte pericolul și-l trimite la fortificații și pe Mascarenhas. Intră și Blănuță, fără să aducă zvâcul așteptat în atac.

Moldoveanul naturalizat ține morțiș să-i ia lui Musi titlul de ratangiul meciului, își bate joc de o ocazie rarisimă cu 20 de minute înainte de final, luând la țintă bara din fața porții. Zima, hazardat la centrarea lui Chițu, a fost aproape să-și „curețe” colegii, noroc cu mult prea indulgentul Blănuță.

FCU Craiova - Petrolul: festival de erori pe „Oblemenco” » A marcat fără să știe, ca Pițurcă acum 34 de ani + Ratări cum rar se pot vedea

Ratarea monumentală a lui Blănuță

Achim, Toni Kross al Craiovei

La cea mai prolifică serie din scurta sa carieră, după cum arăta analiza recentă a Gazetei, Giovanni Costantino dovedește inclusiv că e un antrenor inspirat. 

Fiindcă Mascarenhas, pe care-l aruncase în luptă ceva mai devreme, inventează o pasă de maestru pentru Vlad Achim, suficient pentru ca „veteranul” de 34 de ani să rupă plasa din interiorul careului în stilul lui Toni Kroos (’78).

Final burlesc în Bănie

Pârvu, fără reacție până în acel moment, recurge la o măsură disperată, face trei schimbări, dar tot oltenii sunt aproape de gol, Chițu izbind transversala din apropiere.

E ultima reprezentație a anului, se simte din plin pofta de fotbal și nu-i de mirare că meciul se încheie tot în note alerte. Craiova se laudă cu cel mai frumos târg de Crăciun din țară, Bănia tocmai ce a găzduit Festivalul Ratărilor. Cu puțin timp înainte de final, în rol și-a intrat Billel Omrani, fostul atacant al FCSB-ului ratând realmente uluitor la o fază la care Gurău a fost înger și demon.

Invidios, celălalt portar, cehul Zima, a simțit și el nevoia de a fi în prim-plan. 

FCU Craiova - Petrolul: festival de erori pe „Oblemenco” » A marcat fără să știe, ca Pițurcă acum 34 de ani + Ratări cum rar se pot vedea

Blănuță s-a răzbunat în minutul 90, când portarul Zima i-a degajat în spate.

A degajat direct în spatele lui Blănuță, care, fără să vrea, la fel ca Pițurcă în semifinala cu Galata din ’89, a stabilit scorul final al partidei. 

A treia victorie la rând pentru FCU, urmează o iarnă liniștită în familia Mititelu și din nou vise de play-off.Superliga

Campioana unei mari iubiri… de la distanță

Imnul de căpătâi al Craiovei, „Cântec pentru Oltenia”, răsună meci de meci în boxe la meciurile lui FCU, dar versurile contrastează puternic cu ceea ce a fost astă-seară pe „Oblemenco”. Dezavantajați și de oră, ce-i drept, suporterii nu s-au înghesuit să vină la stadion. 

O mie de spectatori, cu indulgență, au luat în piept frigul pentru a urmări live duelul cu Petrolul. Vremurile se schimbă, iubirea se practică acum și de la distanță.

Notele GSP după FCU Craiova – Petrolul 2-0

FCU Craiova: FCU Craiova: Gurău (8) – Negru (6), Compagnucci (5), Lacroix (6), Padula (5) (’60 Mascarenhas – 7) – Achim (8), Van Durmen (6) – Sidibe – 6 (’71 – Baeten – 5), Bauza (6) (’88 D. Albu), Blidar (6) (’60 Blănuță – 6) – Chițu (6) 
Antrenor: Giovanni Costantino (7)

Petrolul: Zima (3) – Meijers (5), Garutti (5) (’81 M. Roman II), Huja (5) – Dumitriu (5) (’81 Omrani), (Seto (6), Jefferson (6), Jair (5), Țicu (6) – Musi (5) (’81 – D. Radu), Grozav (5) 
Antrenor: Florin Pârvu (5)

Arbitru: Cătălin Popa (6) / Asistenți: Mihai Marius Marica (6); Romică Bîrdeș (6)

  • Au marcat: V. Achim 78, Blănuță 90+1
  • 800 de spectatori asistă la meci, conform aproximării Jandarmeriei


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *