Ce a observat Nicolo Napoli, după victoria care o duce mai aproape de play-off pe FCU Craiova: „Asta a fost cheia meciului”

sursa: www.gsp.ro

Nicolo Napoli / Sursă foto: GSP

Nicolo Napoli, antrenorul lui FCU Craiova, a trasat principalele concluzii după victoria juveților cu FC Botoșani, scor 1-0, un succes vital pentru olteni în goana după o clasare în play-off.

FCU Craiova a bifat cea de-a patra victorie consecutivă pe teren propriu și visează cu ochii deschiși la play-off, marele obiectiv al lui Mititelu. Imediat după meci, Nicolo Napoli a analizat succesul reușit în fața Botoșaniului lui Flavius Stoican, vorbind apoi și despre duelul cu Hermannstadt din ultima etapă a sezonului regulat.

Nicolo Napoli, după ce FCU Craiova a doborât-o pe FC Botoșani

„A fost un meci bun, băieții au jucat foarte bine într-un meci de luptă. Cred că echipa mă ascultă, iar acest rezultat mă mulțumește. Am făcut un meci bun la nivel tactic într-o partidă, repet, foarte dificilă. 

Cine a intrat în teren a făcut treabă, Blănuță și-a făcut treaba, e un copil bun. Ganea a înscris, e ceea ce trebuie să facă atacanții. Cheia partidei e că băieții au făcut faza defensivă foarte bine, au fost foarte bine din punct de vedere tactic. 

Important e că am câștigat și avem trei puncte în plus în clasament. Sperăm că vom recupera jucătorii absenți pentru meciul cu Hermannstadt. Meergem acolo să facem un rezultat bun și să adunăm alte trei puncte. Avem două zile de pauză și sper să facem un meci foarte bun la Sibiu”, a spus Nicolo Napoli, la microfonul Orange Sport. 

FCU Craiova așteaptă verdictul Comisiei de Recurs

FCU Craiova s-a apropiat la un punct de locul 6, ocupat de Sepsi. Covăsnenii au 41 de puncte, 3 dintre ele obținute la „masa verde” chiar în fața lui FCU, după scandările xenofobe ale fanilor olteni din meciul direct. 

Marți va veni verdictul Comisiei de Recurs și se va afla astfel dacă meciul se rejoacă sau nu. Dacă se va menține rezultatul de 3-0 pentru Sepsi, FCU ar putea ataca decizia la TAS. Dacă s-ar decide rejucarea, Sepsi ar pierde 3 puncte și ar coborî la două lungimi sub FCU!


FCU Craiova a câștigat cu FC Botoșani, 1-0, în etapa 29 din Superliga. Oltenii s-au apropiat la un punct de locul 6, ocupat de Sepsi.

Covăsnenii au 41 de puncte, 3 dintre ele obținute la „masa verde” chiar în fața lui FCU, după scandările xenofobe ale fanilor olteni din meciul direct. 

Marți va veni verdictul Comisiei de Recurs și se va afla dacă meciul se rejoacă. Dacă se va menține rezultatul de 3-0 pentru Sepsi, FCU ar putea ataca decizia la TAS. Dacă s-ar decide rejucarea, Sepsi ar pierde 3 puncte și ar coborî la două lungimi sub FCU!

CALCULE. Sepsi sau Craiova? Cine merge în play-off dacă meciul direct nu se rejoacă

MECIURILE RĂMASE DE JUCAT:

  • Etapa 29: Sepsi – CFR Cluj (luni, ora 20:30);
  • Etapa 30: Hermannstadt – FCU Craiova (12 martie, ora 21:00)
  • Etapa 30: FCSB – Sepsi (12 martie, ora 21:00)

În cazul în care cele două echipe ar termina la egalitate de puncte, principalul criteriul de departajare este reprezentat de rezultatele din meciurile directe. Sepsi este avantajată și s-ar califica în play-off: a câștigat cu 3-0 la „masa verde” la Sf. Gheorghe și a pierdut la Craiova, scor 0-1.

FCU Craiova are șanse bune de calificare în play-off, chiar dacă decizia înfrângerii la „masa verde” cu Sepsi va rămâne în picioare. Oltenii nu depind însă doar de propriile rezultate.

Cum se califică FCU Craiova:

  • Victorie cu Hermannstadt în etapa 30 din Liga 1
    ȘI
  • Sepsi să obțină MAXIMUM 1 punct în ultimele două etape din sezonul regular. 

Pentru Sepsi, situația e mult mai simplă. Ardelenii stau doar la mâna propriilor rezultate, însă au două meciuri infernale, cu CFR Cluj și FCSB.

Cum se califică Sepsi:

  • O victorie sau două egaluri în ultimele două runde garantează prezența în play-off.

În cazul în care comisiile vor decide rejucarea partidei, clasamentul din acest moment ar fi: 

  • 6. FCU Craiova – 40 de puncte și 28 de meciuri jucate;
  • 7. Sepsi – 38 de puncte și 27 de meciuri jucate.

Pentru că decizia se va afla abia marți, meciul direct se va disputa după ultima etapă. Există două situații în care nu ar mai conta în stabilirea echipei calificate:

  • Craiova câștigă cu Hermannstadt, iar Sepsi obține MAXIMUM 1 punct din meciurile cu CFR și FCSB. Craiova ar merge în play-off pentru că ar avea deja un avans de 4 sau 5 puncte;
  • Sepsi se impune în derby-urile cu CFR și FCSB, iar Craiova pierde cu Hermannstadt. Sepsi ar merge în play-off pentru că ar avea un avans de 4 puncte.

În orice altă situație, calificarea se va decide în meciul direct de la Sf. Gheorghe.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *